woensdag 1 maart 2017

Rondje polder bij Hargen....

Vanochtend vroeg even een rondje gemaakt door de polder omdat het weer wat beter is dan afgelopen dagen en ook het zonnetje kwam af en toe goed door. Rede genoeg om even een rondje te rijden om te kijken of we wat tegen komen. Nou....ik moet eerlijk zeggen... er was weinig te beleven. Kwam toen op het idee om even een kijkje te nemen in de polders bij Hargen. Maar ook daar heel weinig vogels te zien. De maanden februari en maart is natuurlijk niet de al te beste periode om vogels te spotten. Tot dat ik ergens op een dood lopende weg in de verte iets wits zag zitten. Auto langs de kant om de camera goed in te stellen en als laatste toch maar iets plussen....dit heb ik van Wil geleerd 😊 Twijfelde nog om dit te doen want het licht was goed maar ja een witte vogel is altijd lastig. Rijstzak op de deur en rijden maar. Bij het dichterbij komen werd ik al een stuk vrolijker want het bleek toch een grote witte zilverreiger te zijn en geen knobbelzwaan. Maar ja...nu nog op de foto want deze reigersoort is over het algemeen vrij schuw. En inderdaad bij het minste geringste ging hij of zij op de wieken en weg was de reiger. De reiger vloog vlak langs mijn auto en ging iets verder op langs het water staan en ging toen rustig verder met vissen. Tijdens het voorbij vliegen wat opnames gemaakt en deze zijn goed gelukt. De laatste tijd gaat het redelijk met de vluchtfoto's mag niet klagen. Het blijft gewoon oefenen. Dus de auto heb ik toen schuin gezet en de reiger kwam al vissend mijn kant op en heb toen nog een paar leuke opnames kunnen maken. En er is mij nog iets opgevallen aan deze prachtige reigersoort.....tijdens het waden (jagen) door het water gaat de reiger trappelen om de vissen uit hun schuilplaats te laten jagen om te vervolgens razend snel uit het water te pikken...wat een slimme vogel toch? Wat vinden jullie van de opnames?

Grote Zilverreiger met baarsje achter in de snavel

2 opmerkingen:

  1. Prachtige vluchtopnames Marcel, zijn inderdaad goed gelukt. Ook de foto's van het vissen zijn erg fraai. Ondanks het af en toe harde licht vandaag ziet het er allemaal fraai doortekend uit, fraai werk allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marcel, mooi verhaal, zo gaat het vaak er komt toch meestal wel wat op je pad. Dit is toch wel super hoor wat staat de reiger er prachtig op. En je verhaal van het trappelen...laat ik dat net vorige keer dat ik er een zag, deze ook aan het trappelen was om vis te vangen. Zo leer je steeds weer wat.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats uw reactie