zaterdag 8 juli 2017

Steenrode heidelibel......

Nu we toch bezig zijn in de tuin....ook deze zat vandaag op zijn gemak bij de vijver. Zie er de laatste dagen wel meer zitten op de bloemen maar die zijn dan snel weer weg. Deze is redelijk gelukt en zeg nou zelf....wat zijn ze mooi zo dichtbij toch? Moet wel zeggen dat de 55mm lens van Nikon niet verkeerd is gezien de scherpte... en het dichtbij halen van het onderwerp helemaal top..Goed gezien en bedankt voor de uitleg Hanry!

Steenrode heidelibel

2 opmerkingen:

  1. Deze is goed gelukt, ik vind de achtergrond ook erg mooi! Ik zie ze hier ook af en toe, maar dan is hij ook zo weer weg stilzitten is er niet bij. Jij noemt het een gele libel, maar is het niet een af andere glazenmaker ofzo? Lastig vind ik..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foto is prima gelukt. Libel mooi scherp tegen een fraaie zachte achtergrond en mooi in contrast met de rode bloem. Ik heb geen verstand van libellen, maar toch even het veldgidsje gepakt naar aanleiding van de opmerking bovenstaand. Ik kwam uit op de steenrode heidelibel, klinkt vreemd maar een jong exemplaar is geel! Op de volgende website staat informatie die dit lijkt te bevestigen: http://www.at-a-lanta.nl/weia/LibellenStriVulg.html Misschien zit ik er volkomen naast, maar de foto is daardoor niet minder geslaagd, en daar gaat het tenslotte om.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats uw reactie