dinsdag 8 augustus 2017

Rode Wouw

Wat een prachtige roofvogel de rode wouw.....Tijdens mijn vakantie in Duitsland nog nooit zoveel rode wouwen gezien echt fantastisch wat is dat gaaf. De eerste dagen is het niet gelukt om ze er redelijk op de foto te krijgen en daarna was het stil anderhalve week geen rode wouw te zien. Daar baalde ik best wel van maar goed zo gaat dat met vogels spotten. Onderweg naar onze vakantiestek ook best wel wat mooie vogels gezien zoals de boomvalk, slechtvalk, grauwe klauwier, zwarte wouw, zwarte ooievaar, ooievaar en jawel ook de kleine torenvalk. Die laatste vindt ik best wel gaaf omdat deze eigenlijk moeilijk te onderscheiden is van de gewone torenvalk. Alleen de mannetje verschillen van elkaar door het ontbreken van de stippels bovenop de vleugels bij de kleine torenvalk. Normaal gesproken komen deze voor in het Middellandse Zeegebied dus het was voor mij weer een hele gave waarneming. Helaas is het niet gelukt om deze op de foto te krijgen. Maar heb wel weer genoten van het prachtige landschap en de natuur wat ik de volgende berichten zal laten zien. Hieronder de rode wouw met een behoorlijke wouwfactor wat vinden jullie?

2 opmerkingen:

  1. De wouwfactor is zeker aanwezig in deze beelden, ik kan me voorstellen dat je hier blij mee bent Marcel. Een prachtige vogel spotten en de kans goed benut om deze vast te leggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je veel soorten vogels gezien Marcel, dat is alvast top. Deze rode wauw is ook top wat een prachtige vogel en wat leuk dat je hem vast kon leggen want dat valt meestal niet mee. Echt gaaf om te zien....ik ben al blij met en zwarte roodstaart😀👍

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats uw reactie