donderdag 16 november 2017

Gewone zeehond....

Tijdens ons ochtendje in Ijmuiden kwamen we deze zeehond tegen en volgens mij is het een gewone zeehond met een vrij ronde kop.

De gewone zeehond is een tamelijk kleine soort. Volwassen mannetjes worden 1,9 meter lang en volwassen vrouwtjes 1,7 meter. Ze wegen maximaal 120 kilo en hebben een nogal ronde kop met een lichte knik tussen het voorhoofd en de neusrug. De kleur varieert van donkergrijs tot bruin; de vacht is weinig tot sterk gevlekt.

De grijze zeehond, ook wel kegelrob genoemd, is een stukje groter: mannetjes worden tot 3 meter lang en wegen 280 kilo; vrouwtjes zijn iets kleiner. De vacht heeft meestal een egaal grijze onderkleur, met verspreid een aantal onregelmatige vlekken. De buikzijde is vaak iets lichter dan de rug. Typisch voor de grijze zeehond is de kop met het zogenaamde ‘Romeins profiel’: de neus gaat in één lijn over in het voorhoofd, waardoor de dieren een langere snuit lijken te hebben. Grijze zeehonden maken over het algemeen meer geluid dan gewone zeehonden.


Gewone zeehond

2 opmerkingen:

  1. Leuke niet alledaagse ontmoeting, en het zeehondje lijkt ook blij jou te zien als de gezichtsuitdrukking juist interpreteer. Gekheid, maar je hebt hem wel mooi vast kunnen leggen,met een duidelijke tekst en uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pittig rond koppie zo boven water. Leuke ontmoeting en foto!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats uw reactie