vrijdag 30 augustus 2019

National Museum of Scotland


Dit museum is onder gebracht in een spectaculair gebouw, dat werd geopend in 1998. Er is voor ieder wat wils te zien of te doen: van geologie tot archeologie, van natuurlijke historie tot wetenschap en technologie. Ook zijn er wisselende kunsttentoonstellingen.

Het National Museum behandelt de ontstaansgeschiedenis van Schotland. De expositie begint met een uitleg over de geologische vorming. Zo leert je dat miljoenen jaren geleden Engeland en Schotland van elkaar gescheiden waren. Verder wordt er verteld wie de eerste bewoners waren, waar ze vandaan kwamen en hoe het dierenleven zich ontwikkelde na de laatste IJstijd.

Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van Schotland als natie, de rol die het speelde in de wereld en het Schotse koningshuis. Het is een verhaal met hoogte- en dieptepunten, van een welvarende staat, maar ook van een staat die vaak in conflict raakte. Verder leert u er over de wortels van de Schotse cultuur en de ontwikkeling van het religieuze leven. Dit museum is echt een aanrader en het heeft vrije toegang. Het ligt op een schitterende locatie in Edinburgh, mooi pand en goed eten. Hier kunt je jezelf uren vermaken en dit hebben wij ook gedaan zie hieronder een aantal opnames.....















2 opmerkingen:

  1. Mooie beelden van het museum, en nuttige informatie vooraf. De openingsfoto spreekt mij erg aan door het fraaie lijnenspel. Lijkt mij een prachtig en fotogeniek gebouw. De overige beelden geven een mooie indruk van de tentoongestelde voorwerpen, maakt allemaal een frisse indruk op mij.

    groet, Hanry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi gebouw en tentoonstelling! Jullie hebben wel een leuke vakantie gehad denk ik. Interessant om daar heen te gaan, moet ik ook maar eens doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats uw reactie